Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

V sobotu 29. 5. se již po čtvrté konal Letní míčový víceboj na ZŠ Horní. Hned na úvod čekalo na pořadatele a 44 účastníků turnaje ( 12 týmů mužů a 10 týmů žen) nemilé překvapení v podobě přívalů deště (noc před turnajem). Po dlouhém rozhodování (turnaj začal o 1 hodinu později)zvítězila venkovní varianta, i když povrch byl na hranici regulérnosti (nohejbal).
V ženské kategorii startovalo opět několik nováčků – Barča, Gabča, Martina, Janča, Renča, Andrea, Bára, Terča a Janča II. Zaslouženými vítězkami se stala dvojice Vydra – Dáša, které prošly celým turnajem bez porážky a obhájily ženský titul, když ve finále porazily největší překvapení turnaje Lenku s Monikou. 3. místo pro sebe získala dvojice Pavlínka – Libuška, které protrhli smůlu z předchozích turnajů a získaly cenný bronz před Barčou a Gabčou. Ženský turnaj probíhal v poklidné atmosféře a všechna děvčata se skvěle bavila svou předvedenou hrou.
 
Výsledky:
Skupina A: 1. Vydra – Dáša     8b.
                   2. Pavlínka – Libuška 6b.
                   3. Iva – Martina 4b.
                   4. Terča – Jana 2b.
                   5. Andrea – Bára 0b.
Skupina B: 1. Lenka – Monda 6b.
                   2. Barča – Gabča 6b.
                   3. Lenča – Káča 4b.
                   4. Janča – Renča 2b.
                   5. Martina – Dana 2b.
O pořadí ve skupině při shodě bodů rozhodoval vzájemný zápas.
 
O 9. místo: Martina, Dáša – Andrea, Bára           3 : 1
O 7. místo: Janča, Renča – Terča, Jana                3 : 1
O 5. místo: Iva, Martina – Lenča, Káča               3 : 2
O 3. místo: Pavlínka, Libuška – Barča, Gabča    3 : 2
O 1. místo: Vydra, Dáša – Lenka, Monda           3 : 0
 
Andrea, Bára + Terča, Jana – nováčci, kteří sbírali zkušenosti
 
Martina, Dana – ve vyrovnané skupině B to na lepší než 5. místo a poté zápas o 9. místo nestačilo. Holky mají určitě na lepší umístění, snad příště.
 
Janča, Renča – nováčci, se 7. místem byly spokojené, příště můžou pomýšlet i výš.
 
Káča, Lenča – několikanásobným finalistkám se důležité zápasy v koncovce nepovedly, navíc vycházely soupeřkám vstříc s výběrem sportů (cena fair-play), ale to jim náladu vůbec nezkazilo a užívaly si celý turnaj
 
Iva, Martina – obě sestry podaly spolehlivý výkon, 5. místo při společné premiéře určitě není zklamáním
 
Barča, Gabča – hráčky, které se setkaly až ráno při prezentaci. Ve skupině jim unikl postup do finále jen o vlásek a též souboj o 3. místo byl velice napínavý a rozhodoval až 5. sport. Určitě úspěch a ve stejné sestavě útok na medailové příčky.
 
Pavlínka, Libuška – historicky nejlepší výkon v počtu 10. hráček této dvojice. Jejich soustředěný výkon gradoval v souboji o 3. místo, kdy v 5. sportu získaly zasloužený bronz
 
Lenka, Monďa – jedno z největších překvapení turnaje. Po překvapivém, ale zaslouženém postupu do finále nestačily na obhájkyně titulu Dášu s Vydrou. Finálová i když neúspěšná účast při 2. startu této dvojice snese nejpřísnější měřítko.
 
Vydra, Dáša – po roce obhájily titul i přes zranění Vydry. Soupeřky nevyužily handicapu Vydry (bolavé rameno). Na basket kupodivu v žádném duelu nedošlo, a tak se žádné drama nekonalo a tato dvojice rozhodla vždy do 4. sportu a putovní pohár se po roce vrátil do stejných rukou.
 
 
Mužský turnaj se hrál již podle osvědčeného systému s 12. týmy, které byly rozděleny do 4 skupin. Po zpoždění v úvodu a po soubojích v skupinách, bylo jasné, že turnaj je nesmírně vyrovnaný a bude trvat hodně dlouho. Zaslouženými vítězi se opět po roce stali Miška s Pavlem, kteří ve finále porazili v nádherném souboji Bambína s Paťákem 4:2. Na 3. místě se umístili Drobek s Martinem, kteří porazili Aldu s Hnildou 4:2. Mužský turnaj byl na velmi dobré úrovni, což dokazovali nesmírně dlouhé a vyrovnané série. Někteří hráči dohrávali se zraněním, nebo s obrovskou únavou, ale i přes pozdní konec turnaje panovala na hřišti i mimo něj pohodová atmosféra.
 
Výsledky:
Skupina A: 1. Miška – Pavel    4b.
                    2. Michal – Tomáš 2b.
                   3. Dan – Jirka 0b.
 
Skupina B: 1. Radim – Filip      4b.
                   2. Šmaty – Tomáš 2b.
                   3. Laďa – Gerža     0b.
 
Skupina C: 1. Alda – Hnilda    4b.
                   2. Kardiaci (Martin, Drobek) 2b.
                   3. Zbyňa – Radek 0b.
 
Skupina D: 1. Bambino – Paťák 4b.
                   2. Koťík – Marek   2b.
                   3. Luboš – Martin 0b.
 
 
Skupina o 9.-12. místo:
 9. místo: Luboš – Martin
10. místo: Laďa – Gerža
11. místo: Dan – Jirka
12. místo: Zbyňa – Radek
 
Čtvrtfinále: Miška,Pavel – Marek, Koťík   4:0
                   Radim, Filip – Kardiaci           3:4
                   Hnilda, Alda – Šmaty, Tomáš 4:1
                   Paťák, Bambino – Michal, Tomáš 4:
O 7. místo: Mara, Koťík – Šmaty, Tomáš   4:1
O 5. místo: Radim, Filip – Michal, Tomáš 4:0
 
Semifinále: Miška, Pavel – Kardiaci 4:1
                   Bambino, Paťák – Hnilda, Alda 4:1
 
O 3. místo: Kardiaci – Hnilda, Alda 4:2
 
Finále: Miška, Pavel – Bambino, Paťák 4:2
 
 
Radek, Zbyňa – nováčci, vynikající úvod a těsná prohra s Kardiaky 3:4. Poté Zbyňkovo zranění zapříčinilo, že tento tým musel turnaj předčasně ukončit
 
Dan, Jirka – Danovi konečně vydržel parťák až do začátku turnaje, takže si to užíval. Když se více sehrají, můžou pomýšlet na lepší umístění, ovšem 8. disciplínu má Dan excelentní.
 
Laďa, Gerža – tentokrát jim brána play-off zůstala zavřená, ale užili si turnaj naplno a večer Gerža vylepšil 10. místo až na stupně vítězů!
 
Luboš, Martin – nováčci, kteří podali velmi sympatický výkon, příště to bude určitě lepší
 
Tomáš, Šmaty – pár, který spolu hrál poprvé, postoupili ze skupiny, ale ve čtvrtfinále neuspěli proti Aldovi a Hnildovi, odvedli svůj standard
 
Marek, Koťík – možná nečekaně až 7. místo, měli trochu smůlu a těžkého pavouka v play-off, v jejich případě se ukázalo, že hranice úspěchu a neúspěchu je jako tající led. Svoji kvalitu určitě mají a kdo ví, příště ty centimetry budou hrát chlapi pro vás…
 
Michal, Tomáš – nově složená dvojice, které v boji o medaile chybělo opravdu málo. Určitě můžou pomýšlet na vyšší příčky
 
Radim, Filip – dá se říct, že 5. místo je pro tuto dvojici neúspěch. Je to kruté, protože prohráli v turnaji jediný zápas, ale ten nejdůležitější. V dobře rozehraném čtvrtfinále po vedení 3:1 nakonec podlehli Kardiakům 3:4 a byli odsouzeni k boji mimo medailové příčky
 
Hnilda, Alda – vynikající výkon této dvojice, která si prošla zdravotními patáliemi. V semifinále jejich bezchybný výkon srazil kolaps v jejich nejlepší disciplíně (fotbal) a už nenašli více sil ani v boji o 3. místo proti Kardiakům, kteří jim vrátili porážku ze skupiny.
 
Kardiaci (Martin, Drobek) – tato dvojice v sobě opět našla vnitřní sílu a v rozhodujícím okamžiku dokázala ze sebe dostat maximum. Konečné 3. místo je jejich nejlepší výsledek v letním víceboji. Po nepřesvědčivých výkonech v házené a ve fotbalu ani nemohou být nespokojeni.
 
Bambino, Paťák – již skvěle sehraná dvojice našla přemožitele až ve finále. Procházeli turnajem s přehledem a konečné druhé místo nemusí být konečnou metou v dalších ročnících. Slabina se na této dvojici hledá velmi obtížně.
 
Miška, Pavel – opět prokázali svoji kvalitu, hráli soustředěně. Svůj skvělý výkon stavěli na basketbalu, badmintonu a stolním tenisu, kde nenašli přemožitele. Zasloužená výhra a obhajoba titulu!
 
Na závěr nezbývá, než poděkovat Michalovi Skalníkovi za opět vynikajícího Excelenta a také Danovi Ševčíkovi nejen za jeho tekutý příspěvek, ale především za skvělý kulturní program, který režírovali společně s Geržou. Byli jste chlapi opět vynikající!!! Moc děkuji přípravnému výboru za celou organizaci (Lenička, Hnilda, Alda, Drobek). Odvedli jste jako vždy skvělou práci, bylo mi ctí s vámi spolupracovat. Nesmíme zapomenout na Tomáše Koukolu a jeho vynikající guláš. Hnildo, ceny, kuřátka a víno – to nemělo chybu! Aldo, poháry prostě pohádkové, Leni – diplomy památeční a nádherné.
Co se týká závěrečné disciplíny, společenská akce, musím poděkovat všem za obrovskou výdrž. Tento víceboj se zapíše do dějin tím, že byl nejdelší opravdu ve všech disciplínách. Finalisty této závěrečné disciplíny vyhánělo až denní světlo!!! A když nepřišla i přes oblíbený song Městská policie stal se  ráno 4. ročník Letního víceboje na ZŠ Horní minulostí.
Závěrečné poděkování patří Pavlínce Oujezdské a holkám Hniličkovým za práce, které nejsou na první pohled vůbec vidět. Dále Vydře, Bambínovi a Laďovi Kubínovi za pomoc při závěrečném úklidu celé akce.
Takže snad za rok se s vámi těším na 5. ročníku. Termín bude zase nejspíš poslední sobota v květnu (asi 28. 5. 2011).
Buďte v pohodě, zůstaňte zdraví a za rok zase v hojném počtu.
 
Díky
 
                                   Žíla