Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. ročník - letní

 

V sobotu 2. 6. se po roční pauze konal 6. ročník letního míčového víceboje na ZŠ Horní. Pořadatelé asi po 3 letech měli štěstí na počasí, takže se některé disciplíny odehrály konečně pod širým nebem a hlavně došlo na nohejbal, což všichni chlapi ocenili. Turnaje se zúčastnilo 12 mužských a 9 ženských párů.
Ženy byly rozděleny do 2 skupin z nichž první 2 páry z každé skupiny hrály do kříže semifinále a ostatní skupinu o umístění. Turnajový titul si poprvé zajistila věčně „bramborová“ dvojice Marky s Verčou, která ve finále vrátila porážku ze skupiny Vydře a Dáši, které obsadili 2. místo. V boji o 3. místo rovněž vrátili porážku ze skupiny Sklenča s Káčou Lence a Zdeňce.
 
Výsledky ženy:
Skupina A: 1) Lenka + Zdenka – 12b.
2) Káča + Sklenča – 9b.
3) Lenka + Míla – 3b.
4) Gabča + Eva – 3b.
5) Lucka + Blanka – 3b.
 
Skupina B: 1) Vydra + Dáša – 9b.
2) Marky + Verča – 6b.
3) Dana + Martina – 3b.
4) Lenka + Martina – 0b.
 
5. místo – Gabča + Eva
6. místo – Dana + Martina
7. místo – Lenka + Míla
8. místo – Lenka + Martina
9. místo – Lucka + Blanka
 
Semifinále: Lenka + Zdenka – Marky + Verča 2:3
Káča + Sklenča – Vydra + Dáša 0:3
 
O 3. místo Káča + Sklenča – Lenka + Zdenka 3:1
 
Finále: Marky + Verča – Vydra + Dáša – 3:1
 
V mužské kategorii se hrálo tradičním systémem 4 skupin po 3 s následným play off a skupinou o umístění. Mužská kategorie byla snad nejvyrovnanější v historii našich vícebojů, už ve skupinách bylo k vidění řada nádherných soubojů. Vítězství si nakonec odnesla dvojice Radim + Filip, která letní víceboj vyhrála poprvé. Ve finále jim zdatně sekundoval staronový pár a také několikanásobní vítězové Miška s Pavlem, kteří po prohře 2:4 obsadili nakonec 2. místo. V boji poražených semifinalistů (oba duely skončili výsledkem 4:3) se utkali Kardiaci s Kotíkem a Marou. Kardiaci našli větší množství sil a po vítězství 4:1 obsadili konečné 3. místo.
 
 
 
Výsledky muži:
Skupina A: 1) Kardiaci – 6b.
2) Zbyněk + Pavel – 3b.
3) Laďa + Petr + Pavel – 0b.
Skupina B: 1) Radim + Filip – 6b.
2) Radek + Džany – 3b.
3) Pepa + Palisty – 0b.
 
Skupina C: 1) Kotík + Mara – 6b.
2) Alda + Hnilda + Zdeněk – 3b.
3) Víťa + Honza – 0b.
 
Skupina D: 1) Miška + Pavel – 6b.
2) Bambino + Paťák – 3b.
3) Luboš + Martin – 0b.
 
9. místo – Luboš + Martin
10. místo – Pepa + Palisty
11. místo – Víťa + Honza
12. místo – Laďa + Pavel + Petr
 
Čtvrtfinále: Kardiaci – Bambino + Paťák 4:1
Radim + Filip – Alda + Hnilda + Zdeněk 4:1
Koťík + Mara – Radek + Džany 4:3
Miška + Pavel – Zbyňa + Pavel 4:1
 
O 7. místo Alda + Zděněk – Zbyňa + Pavel 4:2
 
O 5. místo Bambino + Paťák – Radek + Džany 4:3
 
Semifinále: Kardiaci – Radim + Filip 3:4
Koťík + Mara – Miška + Pavel 3:4
 
O 3. místo Kardiaci – Koťík + Mara 4:1
 
Finále: Radim + Filip – Miška + Pavel 4:2
 
Závěrečná disciplína se odehrála opět v naší školní kuchyňce. Tentokrát chyběl elitní zpěvák a kytarista Gerža, ale přesto zaznělo několik písní. Velký dík patří Pepovi, který se snažil udržovat pěveckou náladu. V závěru se pak diskutovalo o krásných momentech turnaje, a když se změnilo datum na 4. 6., mohli jsme úspěšný ročník uzavřít. Nezbývá, než se těšit na další souboje, které snad budou následovat.
Velký dík patří samozřejmě ZŠ Horní, za poskytnutí sportovišť a sportovních pomůcek. Dále přípravnému výboru ve složení Lenka, Hnilda, Alda, Drobek a Martin. Velké poděkování Libušce, Pavlínce za vynikající obsluhu. Zvláštní poděkování patří Bambinovi a Laďovi Kubínovi za pomoc při všem důležitém a všem ostatním, kteří pomáhali. Děkuji také náhradníkům Železňákovi a Zdenkovi, kteří nahradili zraněné uprostřed turnaje. Petře a Hnildo, brzo se nám uzdravte, ať můžete příště hrát.
Možná si někteří všimli, že jsem nedělal hodnocení jednotlivých dvojic. Důvod je jednoznačný, protože to kromě přípravného výboru nikdo nečte. Uvidíme, jestli nám napíšete nějaké připomínky, abychom mohli turnaj stále vylepšovat.
Mějte se moc fajn, zůstaňte zdraví, hlavně pozor na kotníky, to je vícebojařské prokletí.
Víceboji zdar Žíla