Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. ročník - zimní "Drobkův memoriál"

V sobotu 14. 12. 2013 se konal již 7. ročník halového míčového víceboje na ZŠ Horní. Tentokrát jsme nezačínali s obvyklým optimismem a člověk, který ho na potkání rozdával, nás bohužel náhle a nečekaně 6. října opustil. Přesto jsme se rozhodli, že turnaj uspořádáme na jeho počest a dnes můžeme říct, že úspěšně.

            Po oficiálním začátku a pietní vzpomínkou na Jirku, jsme mohli turnaj oficiálně rozlosovat a zahájit. Turnaje se zúčastnilo nakonec 11 mužských a 8 ženských dvojic.
V ženské kategorii se těchto 8 dvojic utkalo ve dvou skupinách. První dva páry z každé skupiny se utkali v semifinále a v následných soubojích o 1.- 4. místo. Ostatní pak hráli o 5. – 8. místo. Vítězství nakonec vybojovala dvojice Jitka a Hanka, která ve finále zdolala Ditu se Simonou 3:0 a zaslouženě si odnesla putovní pohár. Na třetím místě se umístily Vydra s Katkou, které porazily Lenku a Ivu také 3:0.
 
Výsledky ženy:
  1. Jitka – Hanka
  2. Dita – Simona
  3. Vydra – Katka
  4. Sklenča – Iva
  5. Blanka – Klára
  6. Draha – Marcela
  7. Dana – Martina
  8. Petra – Ája
 
 
Muži se utkali již tradičním a pro chlapi ideálním systémem pro 12 hráčů. I když nás bylo jedenáct, přesto tento systém proběhl téměř bez narušení. Vítězství obhájili Miška s Pavlem, kteří procházeli turnajem bez porážky a ve finále porazili nováčky z Bučovic bratry Kachlíkovi 4:1. Na třetím místě skončili Radim s Filipem, kteří zdolali Kotíka s Marou také 4:1. Mužská kategorie byla velmi vyrovnaná a řadu zápasů rozhodoval až dodatečně vylosovaný sport.
 
Výsledky muži:
 
  1. Miška – Pavel
  2. Laďa – Tomáš
  3. Radim – Filip
  4. Kotík – Mara
  5. Martin – Bambino
  6. Luboš – Martin
  7. Hnilda – Morgan
  8. Víťa – Železňák
  9. Laďa – Gerža
  10. Pally – Wascho
  11. Dan – Jirka
 
 
Závěrečný ceremoniál měl oficiální charakter memoriálu. Ceny totiž přišla předávat Jana Vrabelová (Drobkova manželka). Další zajímavostí bylo to, že když někdo odejde, tak zase nový jedinec přichází. V noci před vícebojem se stal otcem náš sponzor Dan Ševčík, který s námi přišel oslavit narození syna Dominika. Gratulace i mamince Dáši, naší dlouholeté spoluhráčce. A když proběhlo závěrečné focení, mohli jsme se všichni přemístit do školní kuchyňky a začít závěrečnou disciplínu – jídlo, pití, zpěv. Gerža byl opět famózní a bavil všechny přítomné slovem a hlavně zpěvem.
            Na závěr obvyklé děkovačky. Nejprve ZŠ Horní za bezplatné poskytnutí sportoviště a pomůcek. Danovi Ševčíkovi čerstvému otci za sponzorský dar, přípravnému výboru (Hnilda, Alda, Sklenča, Bambino) za parádní přípravu celé akce. Libušce a Pavlínce za parádní obsluhu a pomoc, která není samozřejmostí. A v neposlední řadě děkuji Vám hráčům, protože právě vy všichni děláte atmosféru turnaje, aby se vše povedlo.
            Tento turnaj patřil podle mého názoru k nejlepším za celou éru všech vícebojů. Škoda jen, že se ho nemohl zúčastnit jeden z jeho zakladatelů. Zakončím slovy Jirky, který by nás věřím za předvedený pořadatelský výkon pochválil.
„ Jo, jo … musí se tomu jít naproti… „
 
Tak na závěr se loučím i já. Tak snad náš turnaj má i nadále budoucnost. Naši práci ocenili i samotní hráči z Brna , i z Bučovic. Mějte se všichni fajn a snad na konci května na letním víceboji se zase setkáme. Rozhodně mi bude ctí.
Zdar a našemu víceboj zvlášť
 
                                                               Žíla