Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. ročník - letní

 

V sobotu 28. 5. 2011 se konal již 5. ročník letního míčového víceboje na ZŠ Horní. Bohužel nás opět zradilo počasí, takže platila náhradní varianta halového víceboje. V ženské kategorii po řadě omluvenek startovalo tentokrát jen 6 dvojic, což znamenalo, že děvčata hrála v jedné skupině každá s každou. Prvenství si v letošním ročníku vybojovala Lenka a Míla, které z 5 duelů vyhráli 4 před Martinou a Danou, které se ziskem také 12 bodů obsadili 2. místo. O vítězství Lenky a Míly rozhodl vzájemný zápas.  To samé kritérium rozhodlo o 3. místě Pavlínky a Libušky před Gábinou a Lenkou. Páté místo obsadila Janča a Katka a na 6. místě se umístila Marky a Alča.
 
Marky + Alča – dvojice, která vznikla až v pátek. Holky bojovaly jako lvice, prohrály 3 duely smolně 3:2, chybělo trošku štěstíčka, příště to bude určitě lepší. 6. disciplína v kuchyńce byla z jejich strany vynikající.
 
Janča + Katka – snaha byla veliká, přesto 1 výhra na lepší, než 5.místo nestačilo, jejich výkon měl však stoupající tendenci a gradoval v 6. disciplíně.
 
Gábina + Lenka – dvojice, která má svoji herní kvalitu, nakonec doplatila na 2 smolné porážky. Holky byly jediné, které porazily vítěznou dvojici Lenka + Míla, ale skončily bez medaile.
 
Pavlínka + Libuška – k 3. místu je dovedla důležitá výhra na Gábinou a Lenkou. V ostatních duelech zúročili svoji herní pohodu a formu a s 3. místem byly maximálně  spokojené.
 
Martina + Dana – blízko vítězství byly holky i v zimě, ale opět jeden zápas rozhodl o tom, že skončili na druhém místě. Přestože měly stejný počet bodů jako Lenka s Mílou – těsná prohra 2:3.
 
Míla + Lenka – při 2. startu dosáhly na metu nejvyšší. I přes 1 prohru to nakonec stačilo na turnajový titul. Moc gratulujeme !!!!!!!!
 
V mužské kategorii se zúčastnilo 12 týmů již zaběhnutým systémem. Byl to rozhodně nejvyrovnanější ročník a z titulu se mohlo prakticky radovat několik dvojic. Nakonec si titul vybojovali Kardiaci, kteří neokusili hořkost porážky a po finálové výhře nad Radimem a Filipem získali svůj druhý titul. Na třetím místě se umístili Kotík s Markem, kteří porazili Mišku s Honzou.
 
 
Výsledky:
Skupina A: Miška + Honza – 4b.
                   Gerža + Pallisty – 2b.
                   Luboš + Martin – 1b.
 
Skupina B: Radim + Filip – 6b.
                   Bambino + Paťák – 3b.
                    Tomáš + Tomáš – 0b.
 
Skupina C: Martin + Drobek – 6b.
                    Ivan + Martin – 3b.
                    Radek + Pavel – 0b.
 
 
Skupina D: Kotík + Mara – 4b.
                  Alda + Hnilda – 3b.
                   Víťa + Honza – 1b.
 
9. místo – Radek + Pavel – 9b.
10. místo – Víťa + Honza – 6b.
11. místo – Luboš + Martin – 3b.
12. místo – Tomáš + Tomáš – 0b.
 
 
Čtvrtfinále: Miška + Honza – Alda + Hnilda         4:2
                   Filip + Radem – Ivan + Martin            4:1
                   Martin + Drobek – Bambino + Paťák 4:0  
                   Kotík + Mara – Gerža + Pallisty          4:2
 
O 7. místo – Alda + Hnilda – Gerža + Pallisty        4:2
O 5. místo – Paťák + Bambino – Ivan + Martin      4:1
 
Semifinále: Filip + Radim – Miška + Honza           4:2
                   Martin + Drobek – Kotík + Mara          4:3p 7. sport fotbal
 
O 3. místo – Kotík + Mara – Miška+ Honza            4:2
 
Finále – Martin + Drobek – Filip + Radim               4:1 
 
 
Tomáš + Tomáš – dvojice, která vznikla těsně před turnajem, silná disciplína florbal, jinde se sehrávali, přesto bojovný výkon, který moc oceňujeme a příště to bude určitě lepší.
 
Luboš + Martin – Čtvrtfinále jim opět uteklo, v boji ve skupině útěchy 1x vyhráli, což stačilo na 11. místo. Tak chlapi další pokus zase příště, je to lepší a lepší.
 
Víťa + Honza – tak tady rozhodla jedna penalta ve fotbale o postupu ze skupiny, chlapi se snažili hrát dál, našli ještě jednoho přemožitele a obsadili 10. místo
 
Radek + Pavel – dvojice, která se rozehrála až po zápasech ve skupině, zbývající 3 zápasy vyhrála, ale na lepší než 9. místo to už nestačilo
 
Gerža + Pallisty – dvojice, která spolu hrála poprvé, a vůbec ne špatně. Všechny zápasy prohráli jen těsně, přesto s 8. místem mohou být spokojeni.
 
Alda + Hnilda – chlapi jsou zvyklí už na lepší umístění, tentokrát vždycky chybělo to potřebné štěstíčko. Už příště to může klidně zacinkat.
 
Ivan + Martin – nováčci a možná štika turnaje. Nejprve trápili Kardiaky ve skupině, lehce postoupili, stopka ve čtvrtfinále a nakonec 6.místo určitě není zklamáním. Dvojice, která do budoucna může pořadím pořádně zamíchat.
 
Bambino + Paťák – asi nejsmutnější dvojice. Nejdůležitější zápas bohužel nezvládli, když zbytek turnaje zvládli hladce stačilo to pro ně jen na 5.místo a stříbro z loňského roku neobhájili. Ovšem slabina se na této dvojici hledá velmi těžko.
Miška + Honza – Miška měl letos snad největší problémy sehnat parťáka. Nakonec se podařilo. Sice to letos pro Mišku poprvé nezacinkalo, ale chlapi a hlavně Honza se nemá za co stydět, protože k medaili bylo strašně blízko.
 
Kotík + Mara – životní výkon této dvojice, s bronzem jsou určitě spokojeni, je to jejich nejlepší umístění, ale mohli hrát finále a oni to moc dobře ví, že trumfy byly na fotbale v rozstřelu v jejich nohou.
 
Filip + Radim – chlapi potvrdili svoji stálou výkonnost, turnajem procházeli hladce až do finále. Při florbalu s Kardiaky se k nim štěstí obrátilo zády a když nezvládli svoji excelentní házenou a přišla smůla i na fotbale, museli se spokojit s 2. místem.
 
Kardiaci (Martin + Drobek) – pro ně nečekané, ale nakonec vydřené vítězství. Po rozpačitém začátku se rozehráli k velmi dobrému výkonu a když byli v semifinále na hranici vyřazení, dokázali malou šanci svou vůlí a týmovým duchem využít. Ve finále si nenechali svůj druhý sedmibojařský titul vzít a mohli při vyhlášení zvednout nad hlavu putovní pohár.
 
 
Na závěr nás po vyhlášení čekala tradiční disciplína v kuchyňce. Gerža, Pallisty a Radek hráli o život a byli opět vynikající. A všichni přítomní rozebírali krásné herní situaci a zvraty v turnaji. Protože jsme se chovali velice slušně,(městská policie opět nepřišla ani po známém hitu), mohli jsme prohlásit pátý ročník letního míčového víceboje za uzavřený.
Na závěr známé děkovačky: Michalu Skalníkovi za excelentního excelenta, Základní škola Horní 16 za poskytnutí sportovních prostor a pomůcek, Jirkovi Bambasovi za krásné ceny, Leničce za nádherné diplomy, Andrejce za bezchybnou obsluhu, Ladovi Kubínovi za pomoc, která není na první pohled vůbec vidět, to platí i o Libušce, Pavlínce a Leničce H. A na závěr přípravnému výboru ve složení Hnilda, Alda, Drobek a ještě tam patřím já, kteří i po 5 letech neztratili elán a dělají pro vás tuto akci, která má pěknou tradici.
Tak snad na 6. ročníku za rok na konci května a nebo už na konci listopadu na zimním víceboji. Mějte se fajn a děkujeme za vaše kladné i záporné připomínky na internetových stránkách našeho víceboje. Buďte v pohodě a zůstaňte zdraví.
                                  
 
                                                                       Žíla