Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. ročník - zimní

 

Komentář k 5. ročníku halového víceboje
 
            V sobotu 11. 12. 2010 se uskutečnil již 5. ročník halového víceboje na ZŠ Horní v Brně. Poprvé startovalo rekordních 48 hráčů a hráček, čili 12 ženských a 12 mužských párů. Opět startovalo několik nováčků, přičemž pár Tomáš a Tom se o startu dozvěděli hodinu před začátkem. Ale to jsou už běžné starosti pořadatelů před každým ročníkem, takže to už nikomu nepřijde vůbec divné.
            Na úvod bych chtěl poděkovat všem sponzorům a ostatním, kteří se velkou měrou zasloužili o hladký průběh tohoto ročníku. Za celý přípravný výbor děkuji Základní škole Horní 16, za bezplatné poskytnutí sportovišť, sportovního materiálu a školní kuchyňky. Obrovský dík patří Michalovi Skalníkovi, který nemohl bohužel startovat, přesto nám opět sponzorsky poskytl skvělého Excelenta. Skvělé ceny opět připravil Hnilda (firma Hornschuh) a ještě nám s cenami pomohl Honza Rubeš (Dzany) a Mara Sedlář – firmy nevím, ale chlapi moc děkujeme. Letos jsme měli poprvé hovězí guláš, který zařizoval Alda Oujezdský a málem při tom v pátek zapadl, když ho odvážel od paní, která bydlí mimo Brno. Aldo moc díky, vyřiď paní, že byl vynikající. Za parádní obsluhu děkujeme Andrejce, není jednoduché obsluhovat 48 hladových a žíznivých sportovců a několik dětí k tomu. Můj poslední dík patří přípravnému výboru (Hnilda, Alda, Drobek, Lenka, Martin) který jak na závěr řekl Radim (poslední mistr) odvádí skvělou práci a věnují tomu opravdu hodně – to nás potěšilo a motivuje nás to k pořádání dalších ročníků..
            V ženské kategorii došlo v historii našich míčových sedmibojů k novému rekordu. Poprvé se zúčastnilo 12 párů, které hrály stejným systémem jako muži, čili play off. Soutěž žen byla zajímavá nejen novým systémem, ale také vznikem řady nových párů a samozřejmě hrálo i pár nováčků. Titul získala dvojice Vydra-Draha, které ve finále oplatila porážku Martině a Daně. Na třetím místě se umístila dvojice Gabča-Lenča, která přehrála Markétu s Verčou.
 
Výsledky:
Skupina A: 1) Sklenča + Káča – 6b.
                   2) Míla + Lenka – 3b.
                   3) Hela + Iva – 0b.
 
Skupina B: 1) Martina + Dana – 6b.
                   2) Vydra + Draha – 3b.
                   3) Terča + Janča – 0b.
 
Skupina C: 1) Pavlínka + Libuška – 3b.
                   2) Lenča + Marťa – 3b.
                   3) Janča + Katka – 3b. 
O pořadí rozhodlo skóre.
 
Skupina D: 1) Gabča + Lenča
                   2) Markéta +Verča
                   3) Adéla + Léňa
 
O umístění: 9. místo – Janča + Katka
                   10. místo – Iva + Hela
                   11. místo – Terča + Janča
                   12. místo – Adéla + Léňa
 
Čtvrtfinále: Sklenča + Káča – Markéta + Verča – 1:3
                   Dana + Martina – Lenka + Marťa – 3:1
                   Pavlínka + Libuška – Vydra + Draha - 0:3
                  Gabča + Lenča – Míla + Lenka – 3:1
 
 
O 7. místo: Pavlínka + Libuška – Lenka + Marťa – 3:2
O 5. místo: Sklenča + Káča – Míla + Lenka – 3:2
 
Semifinále: Markéta + Verča – Dana + Martina – 2:3
                   Vydra + Draha – Gabča + Lenča – 3:0
 
O 3. místo: Gabča + Lenča – Markéta + Verča - 3:1
 Finále: Vydra + Draha – Dana + Martina – 3:0
 
 
 
 
Adéla+Léňa – zaplatili nováčkovskou daň, určitě se příště poperou o lepší výsledek.
Terča+Janča – nepostoupili z velmi těžké skupiny, oba páry soupeřek hrály finále, na lepší 
                        než 11. místo to nestačilo.
Iva+ Hela – již zkušené vícebojařky tentokrát nezvládli zápasy ve skupině. V závěru zvítězili ve 2 duelech, což stačilo na 10.místo.
Janča+Katka- obrovské smolařky, co se týká postupového klíče. Nakonec zůstaly třetí ve skupině o 1 sport, což je stálo čtvrtfinále a tím pádem i lepší umístění než 9.místo.
Lenka+Marťa- Lenka i s novou parťačkou bojovali skvěle, postoupili do čtvrtfinále, ale po těsných prohrách obsadili nakonec 8.místo.
Pavlínka+Libuška- po zvládnutém postupu ze skupiny narazili na pozdější vítězky ve čtvrtfinále, přesto si myslím, že podaly velmi sympatický výkon a 7.místo v novém systému snad není pro ně zklamáním.
Míla+Lenka- dvojice, která hrála víceboj poprvé. Určitě se za předvedené výkony nemusí stydět a příště to může být lepší, než 6.místo.
Sklenča+Káča- určitě největší smolařky turnaje. Prohráli jeden jediný zápas, ale v nejméně vhodnou dobu ve čtvrtfinále, kdy podlehly Markétě s Verčou. Ostatní duely vyhrály, ale asi pomýšlely na lepší umístění, než bylo 5.místo.
Markéta+Verča- zvládly dramatické čtvrtfinále se Sklenčou a Káčou, v semifinále však nestačili na Martinu s Danou a v boji o 3.místo na Gabču a Lenku. Už poněkolikáté se umístily na 4.místě. Příště bude tento pár určitě útočit na stupně vítězů.
Gabča+Lenča- holky předvedly výborný výkon, kdy prohrály jediný zápas a to v semifinále s pozdějšími vítězkami Vydrou a Drahou. Myslím, že s 3. místem mohou být spokojené, finále je už na dosah.
Martina+Dana- nejlepší umístění této stabilní dvojice našich vícebojů. Prohráli až finálový zápas, kdy asi o výsledku rozhodla prohra ve stolním tenisu. Velmi zkušená dvojice, která má jen málo slabin, příště to může vést až k vítězství v turnaji.
Vydra+Draha- dvojice, která spolu hrála poprvé a hned první start zúročila v celkové překvapivé, ale zasloužené vítězství. Prohráli jeden zápas ve skupině s Martinou a Danou, ale zlepšujícím se výkonem se dostali až do finále, kde jim porážku ze skupiny vrátili a získali turnajový titul a mohli zvednout nad hlavu putovní pohár.
 
Mužská kategorie přinesla jako vždy nádherné souboje už ve skupinách. Ve skupině D o pořadí musel rozhodnout dokonce doplňkový sport, který byl vylosován. Vítězem se stala zaslouženě dvojice Radim s Filipem, kteří neokusili hořkost porážky a konečně se dočkali turnajového vítězství, když ve finále přehráli Drobka s Martinem 4:1. V boji o 3. místo přehráli Miška s Davidem překvapení turnaje Zbyňka s Jirkou 4:2.
 
Výsledky: Skupina A: 1) Martin+Drobek 6b.
                                    2) Hnilda + Alda 3b.
                                    3) Šmaty + Víťa 0b.
 
                 Skupina B: 1) Miška+David 6b.
                                    2) Pepa+Pallisty 3b.
                                    3) Tomáš+Tom 0b.
 
                 Skupina C: 1) Radim+Filip 6b.
                                    2) Gerža+Radek 3b.
                                    3) Jura+Mara 0b.
 
                Skupina D: 1) Zbyňa+Jirka 4b.
                                   2) Bambino+Paťák 4b.
                                   3) Luboš+Martin 0b.
O pořadí na 1. místě rozhodl až vylosovaný sport (basket).
 
O umístění: 9.místo – Luboš+Martin
                   10.místo – Jura+Mara
                   11.místo – Tomáš+Tom
                   12.místo – Šmaty+Víťa
 
Čtvrtfinále: Martin+Drobek – Bambino+Paťák 4:2
                   Miška+David – Gerža+Radek 4:0
                   Radim+Filip – Pepa+Pallisty 4:0
                   Zbyňa+Jirka – Alda+Hnilda 4:2
 
O 7.místo: Pepa+Pallisty – Gerža+Radek  4:2
O 5.místo: Hnilda+Alda – Bambino+Paťák 4:3
 
 
Semifinále: Martin+Drobek – Miška+David 4:2
                   Radim+Filip – Zbyňa+Jirka 4:2
 
O 3.místo: Miška+David – Zbyňa+Jirka 4:2
Finále: Radim+Filip – Martin+Drobek 4:1
 
 
 
 
Šmaty+Víťa – snažili se, žádný sport neodevzdali bez boje, ale v těžké skupině to na postup nestačilo. V boji o umístění už také nenašli vnitřní sílu a zůstali bez vítězství. Příště to bude určitě lepší.
 
Tomáš+Tom – pár, který se dozvěděl svůj start 1 hodinu před začátkem a vůbec nevěděli, co je čeká. Určitě zaplatili nováčkovskou daň, přesto neskončili poslední.
 
Jura+Mara – zranění parťáka těsně před začátkem nikomu nepřidá, přesto to chlapi zvládli dobře, i když na lepší než 10.místo to nestačilo.
 
Luboš+Martin – chlapi při svém druhém startu opět nepostoupili ze skupiny, v boji o umístění však nezaváhali a 9.místo je jejich nejlepším výsledkem.
 
Gerža+Radek – Gerža si našel za Laďu výborného parťáka, s kterým dokázal hrát čtvrtfinále, určitě i s 8.místem spokojenost. Navíc večer tato dvojice v závěrečné 7.disciplíně vystoupala na bednu
 
Pepa+Pallisty – na nováčky soutěže velmi dobrý výkon, postup do čtvrtfinále a konečné 7. místo dokazuje, že tento pár může v budoucnu pomýšlet na vyšší příčky.
 
Bambino+Paťák – stříbrní z letního sedmiboje možná čekali lepší umístění, ale ve čtvrtfinále si neporadili s Kardiaky a nakonec po obrovském boji podlehli i Hnildovi s Aldou, takže líp, než na 6.místo to nestačilo.
 
Hnilda+Alda – o lepší umístění je připravila smolná prohra ve čtvrtfinále se Zbyňou a Jirkou. Přesto podali velmi dobrý výkon, což gradovalo v boji o 5.místo, kdy dokázali dramatickou bitvu dovést do vítězného konce (7.losovaný sport – házená)
 
Zbyněk+Jirka – určitě štika mužské části turnaje, dokázali porazit Hnildu s Aldou ve čtvrtfinále, na finále to sice nestačilo, ale v boji o 3. místo nenechali kůži lacino a po prohře 2:4 obsadili velmi pěkné 4.místo
 
Miška+David – Miška s náhradním parťákem podávali velmi vyrovnané výkony. Prohráli jediný zápas a to v semifinále s Kardiaky (4:2), přesto u Mišky zase zacinkalo a myslím si, že je jediný hráč, který při svých startech skončil vždy na medailové pozici.
 
Kardiaci (Martin+Drobek) – neobhájili sice titul, ale s finálovou účastí byli spokojeni, finále ovlivnil hned první sport, když nedokázali dovést do konce slibně rozehraný set ve stolním tenisu (10:5) a prohráli. Dokázali přehrát Radima s Filipem jen ve florbalu, a když za stavu 1:3 poprvé prohráli penalty z kroku, bylo o vítězi rozhodnuto.
 
Radim+Filip – konečně se dočkali a zaslouženě vyhráli, když neokusili hořkost porážky. Za svým prvním titulem šli od začátku velmi soustředěně a málo která dvojice na nich uhrála alespoň jeden sport. Oslavu titulu si náležitě užívali a bylo vidět, že si vítězství na našem turnaji nesmírně váží.
 
Závěrečná disciplína v kuchyňce se opět povedla. Gerža hrál o život a všichni se skvěle bavili. A když po známé písni nepřišla ani Městská policie, mohli jsme k ránu říct, že se 5.ročník našeho víceboje opět vydařil.
Děkoval jsem všem v úvodu, doufám, že jsem na nikoho nezapomněl. Pokud ano, velká omluva. Za přípravný výbor předem děkujeme za vaše ohlasy na internetu.
Mějte se fajn a za rok na 6.ročníku, popř. na letním v květnu čau.
 
                                                                                                                      Žíla